Antikvariatet

Antikvariatet

Om Antikvariatet

Antikvariatet är en blogg om gamla böcker!

Jag hittar bortglömda gamla böcker i min pappas bibliotek, i second hand-butiker och på loppisar, och i ett och annat antikvariat. Boklådor är bokskatter!

Om jag hittar en bok som på något sätt väcker inspiration och läslust hos mig - eller gör mig arg eller uttråkad, eller vad som helst! - så hittar ni den på Antikvariatet!

Recension 5 - Domens dag, 1980

ThrillersPosted by Emma Elliott Tue, August 16, 2011 19:08:57

Titel: Domens dag (original: Day of Judgment)

Författare: Jack Higgins

Förlag: Bonniers, 1980

Antal sidor: 263

Jag började läsa denna bok med skepticism. Av omslagets text att döma, var det inte min sorts bok - kalla kriget, västtyska och östtyska soldater, amerikanska CIA-agenter och hjärntvättning. Jag har aldrig varit mycket för den thriller-genren, agenthistorier. Men jag tänkte ge boken en chans, den kanske skulle överraska mig.

Det gjorde den inte. Den var okej, hade sina spännande moment, men främst befäste den min inställning att böcker om agenter inte är så lockande.

"Domens dag" handlar om fader Conlin och en underjordisk organisation som hjälper människor att fly undan kriget. Conlin kidnappas - av tyskarna, så klart, agentgenrens eviga bad boys - som har en avhoppad amerikansk hjärntvättare på sin sida. Med hans hjälp är planen att fader Conlin falskeligen ska tvingas erkänna för världen att han bistått USA och i synnerhet CIA med sin hjälp.

I samma veva som hjärntvätten pågår, är Conlins vänner i full gång med att försöka frita honom. Det är det som får mig att fortsätta läsa. Jag vill se om de lyckas. Om de gör det? Det får du ta reda på själv, om boken verkar vara din typ av förströelse! Om inte, kan du höra av dig så får du veta!