Antikvariatet

Antikvariatet

Om Antikvariatet

Antikvariatet är en blogg om gamla böcker!

Jag hittar bortglömda gamla böcker i min pappas bibliotek, i second hand-butiker och på loppisar, och i ett och annat antikvariat. Boklådor är bokskatter!

Om jag hittar en bok som på något sätt väcker inspiration och läslust hos mig - eller gör mig arg eller uttråkad, eller vad som helst! - så hittar ni den på Antikvariatet!

Recension 6 - Det är aldrig för sent att dö, 1976

DeckarePosted by Emma Elliott Wed, August 24, 2011 20:07:31

Titel: Det är aldrig för sent att dö (original You're never too old to die)

Författare: Arthur D. Goldstein

Förlag: Bra Böcker AB, 1976

Antal sidor: 209

Trots ett ganska trist omslag (det var nog ganska häftigt på 70-talet …) så fann jag titeln mycket lockande. Allt som handlar om ond, bråd död är ju underhållande, hur ledsamt det än låter.

Och jag tyckte det var mycket angenämt att läsa "Det är aldrig för sent att dö". Det var inte alltför spännande, inte alltför trist - lagom, perfekt för den svenska läsgommen!

Jag vet inte hur gammal författaren var när han skrev boken, men man får en känsla av att den skrevs av en äldre person, för äldre personer, om äldre personer. Den utspelar sig nämligen på ett ålderdomshem, där gamlingarna trillar av pinn av andra orsaker än ålder.

Tyvärr är det inte någon som tror det förutom en kär gammal dam, som också hon går och dör. Men hennes vänner på hemmet vill göra henne en sista tjänst och börjar luska i de i deras ögon oförklarliga dödsfallen.

Det är en mysig stämning á la "Mord och inga visor", och man sitter och hoppas att gamlingarna ska få upprättelse för alla gånger de blivit kallade gaggiga galningar. Lösningen på deras fall är inte jätteförvånande, men man blir glad av den å deras vägnar.